Graft Huwelijken Civiel 1786-1789

Graft Huwelijken Civiel  1656 – 1811

Graft Periode 1786 – 1789.

21-01-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Wolmund Aarts Binnenwijsen, jongedogter te Graft haar sullende begeeven ten huwelijken staate met Willem Pietersz de Geus, jongman te Wormer om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk alhier te werden publijcq gemaakt.
04-02-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Jan Bloem, jongman in de Starmeer onder Graft met Geertje Pieters Smit, jongedogter te Oostknollendam om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te Oostgraftdijk te werden publijcq gemaakt.
25-02-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Floris Mol, jongman te Noordeijnd met Lijsbet Cornelis Kreb, jongedogter te Graft om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk alhier te werden publijcq gemaakt.
08-04-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Dirk Vuijk, jongman met Aagje Kraamer, jongedogter beijde te Graft woonagtig om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te Graft te werden publijcq gemaakt.
08-04-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Maartje Pieters Kunst, weduwe te Westgraftdijk haar sullende begeeven ten huwelijken staate met Cornelis Jacobsz Jonker, jongman in de Beemster om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te Westgraftdijk te werden publijcq gemaakt.
14-04-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Klaas Jansz Bloothooft, weduwnaar te Noordeijnd hem sullende begeven ten huwelijken staate met Neeltje Cornelis Sijp, weduwe in de Akerslooter Wouden om op drie eerstkoomende sondaagen door de  geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
15-04-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Willem Ariansz Boom, jongman met Neeltje Everts Kan, jongedogter beijde te Oostgraftdijk om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te werden publijcq gemaakt.
15-04-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Sijmon Heijnis, jongman te Noordeijnd hem zullende begeeven ten huwelijken staate met Pietertje Aris Groen, weduwe te Rijp om op drie eerstkoomende sondaagen door de geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
17-09-1785 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Klaas Jansz Koeman, jongman te Westgraftdijk zig zullende begeven ten huwelijken staate met Cornelisje Willems Kooning, jongedogter in de Beemster om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te Westgraftdijk te werden publijcq gemaakt.
22-10-1785 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Trijntje Jacobs Zwaan, weduwe te Graft zig zullende begeven ten huwelijken staate met Sijmon Pietersz Molenaar, jongman te Jisp om op drie eerstkoomende sondaagen door den geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
26-11-1785 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Grietje Ares Hooghuijs, jongedogter te Oostgraftdijk zig zullende begeeven ten huwelijken staate met Jan Timmerman, weduwnaar te Assendelft om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te Oostgraftdijk te werden publijcq gemaakt.
21-04-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Gerrit Pietersz Kuijper, jongman te Graft met Grietje Cornelis Groot, weduwe in de Starmeer om op drie eerstkoomende sondaagen door de geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
26-05-1786 Ik ondergeschreevene verklaare dat Daniel Dirksz Smit zijn geloof belijdenisse gedaan heeft in de Rooms Catholijke Religie en dus als leedemaat der Roomsche Catholijke kerk is aangenoome op den 18 maij 1785. Graft op ’t Noordeijnde den 26 maij 1786.
27-05-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Daniel Dirksz Smit, weduwnaar met Aafje Dirks Zweep, jongedogter beijde te Graft woonagtig om op drie eerstkoomende sondaagen door de geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
21-04-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Gerrit Pietersz Kuijper, jongman te Graft met Grietje Cornelis Groot, weduwe in de Starmeer om op drie eerstkoomende sondaagen door de geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
22-04-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Maartje Jacobs de Boer, jongedogter te Oostgraftdijk haer zullende begeeven ten huwelijksen staete met Jacob Groot, jongman te Rustenburg om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te Oostgraftdijk te werden publijcq gemaakt.
06-05-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Antje Jacobs Liets, jongedogter te Graft haar zullende begeeven ten huwelijken staete met Jan Pietersz Vet, jongman te Rijp woonagtig om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk alhier te werden publijcq gemaakt.
27-05-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Daniel Dirksz Smit, weduwnaar met Aafje Dirks Zweep, jongedogter beijde te Graft woonagtig om op drie eerstkoomende sondaagen door de geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
17-06-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Gerrit Beekman, jongman te Niekerk in Munsterland met Jannetje Oijink, jongedogter te Graft om op drie eerstkoomende sondaagen door den geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
01-07-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Jan Dirksz Stuurman, jongman met Guurtje Cornelis, jongedogter beijde te Westgraftdijk om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk aldaar te werden publijcq gemaakt.
07-10-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Trijntje Dekker, jongedogter te Graft dog laest gewoond hebbende te Alkmaar haer zullende begeeven ten huwelijken staete met Jacob Snijder, jongman te Alkmaar om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk alhier te werden publijcq gemaakt.
14-10-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Cornelis Dirksz Schot, jongman met Aeltje Klaasz Klok, jongedogter beijde te Westgraftdijk om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk aldaar te werden publijcq gemaakt.
04-11-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Cornelis Hooijboer, weduwnaar te Graft met Geertruij Pronk, jongedogter te Noordeijnd om op drie eerstkoomende sondaagen door den geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
11-11-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Jan Klaasz IJperen, jongman te Westgraftdijk met Grietje Willems Gaern, jongedogter te Oostgraftdijk om op drie eerstkoomende sondaagen in de greformeerd ekerk te West- en Oostgraftdijk te werden publijcq gemaakt.
11-11-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Cornelis Pietersz Heines, jongman te Graft hem zullende ten huwelijken staete begeeven met Stijntje Jans, weduwe te Rijp om op drie eerstkoomende sondaagen door de geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
16-12-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Reijnder Smit, jongman met Guurtje Kramer, jongedogter beijde te Graft woonagtig om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk alhier te werden publijcq gemaakt.
30-12-1786 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Pieter Cornelisz, jongman te Graft hem ten huweijks zullende begeeven met Grietje Jacobs de Lange, jongedogter in de Beemster om op drie eerstkoomende sondaagen door de geregte alhier te worden publijcq gemaakt.
14-01-1787 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Cornelis Klaasz Spek, weduwnaar te Westgraftdijk hem zullende begeeven ten huwelijk met Maartje Maartens Groenveld, weduwe in de Starmeer onder Akersloot om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te Westgraftdijk te werden publijcq gemaakt.
27-01-1787 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Arend Roelofsz Pietera, jongman te Noordeijnd hem zullende ten huwelijk begeeven met Grietje Jans Nebberink, weduwe te Rijp om op drie eerstkoomende sondaagen door de geregte alhier te worden publijcq gemaakt.
17-03-1787 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Pieter Wortel, jongman te Westgraftdijk met Guurtje Ros, jongedogter te Graft om op drie eerstkoomende sondaagen in de respective gereformeerde kerken der voorschreven dorpen te werden publijcq gemaakt.
31-03-1787 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Jannetje Pieters Floor, jongedogter in de Starmeer onder Graft haer zullende begeeven ten huwelijk met Klaas Jacobsz Goede, jongman in de bedijkte Schermeer om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te Oostgraftdijk te werden publijcq gemaakt.
07-04-1787 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Jan Timmerman, weduwnaar te Oostgraftdijk met Vrouwtje Teunis de Wit, jongedogter te Crommenie om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te Oostgraftdijk te werden publijcq gemaakt.
07-04-1787 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Diewertje Dirks Veth, jongedogter te Westgraftdijk met Albert Jansz Olij, jongman in de Starmeer onder Akersloot om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te Westgtraftdijk te werden publijcq gemaakt.
21-04-1787 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Harmanus Klaasz Koop, jongman te Schermeer onder Graft zig zullende begeeven ten huwelijken staete met Marijtje Kuijper, jongedogter onder de jurisdictie van Alkmaar om op drie eerstkoomende sondaagen door den geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
21-04-1787 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Sijtje Willems, jongedogter te Noordeijnd roomsgezind haer zullende begeve ten huwelijken staet met Jan Pietersz Ot, weduwnaar in de Rijp van de gereformeerde religie om op morgen en vervolgens ingevolge placaat van de Ed: grootmogende Heeren Staeten van Holland en Westvriesland van dato 24 januarij 1755 van ses tot ses weeken door de geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
21-04-1787 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Pieter Leeuw, jongman te Noordeijndt zig zullende begeven ten huwelijken staete met Grietje Frans, jongedogter te Rijp om op drie eerstkoomende sondaagen door den geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
04-05-1787 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Gerbrand Gerritsz Kijning, jongman te Crommeniehorn met Impje Klaas Lieshout, jongedogter te Oostgraftdijk om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerke te Oostgraftdijk te werden publijcq gemaakt.
30-06-1787 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Cornelis van Lange, weduwnaar te Graft met Antje Reijers Kuijl, jongedogter thans meede te Graft reciderende om op drie eerstkoomende sondaagen door den geregte alhier te werden publijcq gemaakt. (mits de bruijdegom voor ’t gaan van ’t tweede gebod te weescamer aan zijn overleeden vrouw minderjarige kinderen vertigtingen kome te doen).
07-07-1787 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Reindert Jansz Schoenmaker, jongman te Westgraftdijk met Engeltje ’t Hart, jongedogter te Wormerveer om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te Westgraftdijk te werden publijcq gemaakt.
28-07-1787 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Jacob Krijnsz, jongman met Jantje Dirks Glas, weduwe beijde te Westgraftdijk om op drie eerstkoomende sondaagen door de geregte alhier te worden publijcq gemaakt.
23-08-1787 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Hendrikje van Rijn haar zullende begeeven ten huwelijken staate met Hendrik Louwe, weduwnaar te Crommeniehorn om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk alhier te werden publijcq gemaakt.
25-08-1787 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Daniel Dirksz Smit, weduwnaar te Graft hem zullende begeeven ten huwelijken staate met Trijntje Olfert Heertjes onder Opdam om op drie eerstkoomende sondaagen door den geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
22-09-1787 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Cornelis Cornelisz Smout, jongman in de Starmeer onder Graft met Guurtje Jans Nooij, jongedogter meede in de Starmeer onder Jisp om op drie eerstkoomende sondaagen door den geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
22-12-1787 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Arian Jacobsz Velthuijs, weduwnaar met Aafje de Wit, jongedogter beijde onder ’t resort van Graft om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te werden publijcq gemaakt.
12-01-1788 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Geertruij Bakker, jongedogter te Graft om te trouwen met Dirk Sanders, jongman te Rijp en op drie eerstkoomende sondaagen door den geregte te werden publijcq gemaakt.
02-02-1788 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Grietje Jans Schoon, jongedogter te Oostgraftdijk haer zullende begeeven ten huwelijk met Barend Jansz Prins, jongman in de Starmeer onder Jisp om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te Oostgraftdijk te werden publijcq gemaakt.
04-04-1788 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Gerrit Stadiger, jongman te Westgraftdijk hem zullende begeven ten huwelijk met Luudouw Dirks Bakker, jongedogter te Schermerhorn om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te Westgraftdijk te werden bekend gemaakt.
04-04-1788 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Louris Jacobsz Henneman, jongman te Graft hem zullende begeven ten huwelijk met Duijfje Cornelis Schilder, jongedogter in de Beemster om op drie eerstkoomende sondaagen door de geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
26-04-1788 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Greetje Engels Bakker, jongedogter te Westgraftdijk zullende trouwen met Hendrik Pietersz Visser, jongman te Crommenie om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerken te werden publijcq gemaakt.
26-04-1788 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Gerrit Dirksz Pot, jongman zullende trouwen met Trijntje Jacobs de Ridder, jongedogter beijde te Oostgraftdijk om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk aldaer te werden publijcq gemaakt.
09-05-1788 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Jan Jacobsz de Boer, jongman zullende trouwen met Aagje Klaas Kaij, jongedogter beijde te Oostgraftdijk om op droe eerstkoomende sondaagen in de greformeerde kerk aldaer te werden publijcq gemaakt.
16-05-1788 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Grietje Jans Mijer, jongedogter te Graft zullende trouwen met Stoffel Duuringshof, jongman te Rijp om op drie eerstkoomende sondaagen door de geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
24-05-1788 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Dirk Ariansz Koning, weduwnaar met Trijntje Jans Glas, weduwe beijde te Westgraftdijk om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk aldaer te werden publijcq gemaakt.
21-06-1788 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Dirk Dirksz Zweep, jongman en Trijntje Kramer, jongedogter beijde te Graft haer met den anderen ten huwelijken staete zullende begeven om op drie eerstkoomende sondaagen door de geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
27-06-1788 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Jacob Blaauw, jongman met Guurtje de Vries, jongedogter beijde te Noordeijnd woonagtig om op drie eerstkoomende sondaagen door den geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
28-06-1788 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Maartje Jans Toon, jongedogter te Oostgraftdijk om te trouwen met Abel Pieters Egmond, jongman te Oostknollendam om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te Oostgraftdijk te werden publijcq gemaakt.
26-07-1788 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Leendert Cornelisz Crom, jongman met Sijbrig Cornelis Dubbeld, jongedogter beijde te Oostgraftdijk om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk aldaer te werden publijcq gemaakt.
02-08-1788 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Gerrit Cornelisz Kaij, jongman en Grietje Arians Bakker, jongedogter beijde te Oostgraftdijk om op drie eerstkoomende sondaagen door den geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
30-08-1788 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Arian Arisz Graftdijk, jongman te Westgraftdijk zullende trouwen met Aaltje Hendriks Spaans, jongedogter te Barsingerhorn om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te Westgraftdijk te werden publijcq gemaakt.
27-09-1788 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Sijmon Dekker, jongman te Graft met Antje Windig, jongedogter te Rijp om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk alhier te werden publijcq gemaakt.
05-12-1788 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Cornelis Valk jongman te Noordeijnd zullende trouwen met Maartje Vergaij, jongedogter te Rijp om op drie eerstkoomende sondaagen alhier door den geregte te werden publijcq gemaakt.
02-01-1789 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Arian Pietersz Luijt, jongman en Antje Jans Teetjes, jongedogter beijde te Graft om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk alhier te werden publijcq gemaakt.
30-01-1789 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Jan Laen, weduwnaar te Graft hem zullende begeven ten huwelijken staete met Angnietje Johannes Ellen, jongedogter te Rijp om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk alhier te werden publijcq gemaakt.
13-03-1789 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Jan Visser, weduwnaar in de bedijkte Schermeer onder Graft hem zullende ten huwelijken staete begeven met Grietje Willems Kloek, weduwe te Rijp om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te werden publijcq gemaakt.
14-04-1789 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Jan Cornelisz, jongman te Graft hem ten huwelijk zullende begeven met Grietje Jans Oudejans, jongedogter in de Beemster om op drie eerstkoomende sondaagen door den geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
24-04-1789 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Maartje Meijnders, jongedogter te Noordeijnd met Klaas Gerritsz Kroonenburg, jongman te Quadijk om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk alhier te werden publijcq gemaakt.
09-05-1789 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Muus Cornelisz de Jong, weduwnaar met Guurtje Arians Bakker, jongedogter beijde te Oostgraftdijk met den anderen ten huwellijken staete zullende begeven om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk aldaer de gewoone proclamatien te doen.
16-05-1789 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Jacob Cornelisz Smit, weduwnaar in de Schermeer onder Graft om te trouwen met Jannetje Baerts Dubbeld, weduwe te Driehuijsen om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk in de Zuijd Schermer te werden publijcq gemaakt.
23-05-1789 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Aagje Gerirts Boeregeest, jongedogter te Graft, gereformeerd, zullende trouwen met Pieter van der Hurk, weduwnaar te Rijp, roomsgezind om door de geregte alhier van ses tot ses weeken agtervolgens ’t placaat van haer Ed: grootmogende de heeren Staeten van Holland en Westfriesland van den 24 januarij 1755 te werden publijcq gemaakt.
13-06-1789 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Trijntje Maartens Roos, jongedogter te Westgraftdijk zullende trouwen met Gerrit Cornelisz Butter, jongman te Winkel om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te Westgraftdijk te werden publijcq gemaakt.
25-07-1789 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Jan Jacobsz Dekker, weduwnaar te Noordeijnd met Pietertje Jacobs, jongedogter te Graft om op drie eerstkoomende sondaagen door den geregte alhier te werden publijcq gemaakt.
03-10-1789 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Cornelis Huijbertsz Schipper, jongman te Westgraftdijk met Eefje Garments Groen, weduwe meede te Westgraftdijk om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk aldaer te werden publijcq gemaakt mits de bruijd gehouden sal zijn om voor ’t gaan van ‘t 2e gebod ter weescamer te Graft te compareren om der kinderen vaders erf te laeten registreren.
07-10-1789 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Mejuffrouw Maria Aletta Noothoven, jongedogter van Vianen dog zeederd eenige tijd geresideerd hebbende te Westgraftdijk haer zullende begeven ten huwelijken staete met de Heer Benjamin Lulius, jongman te Alkmaar om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te Westgraftdijk te werden publijcq gemaakt.
31-10-1789 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Hendrik Stam, weduwnaar met Grietje Jans Kruisheer, weduwe beijde te Graft om op drie eerstkoomende sondaagen door de geregte alhier te werden publijcq gemaakt mits de bruijdegom voor ’t gaan van ’t tweede gebode ter weeskamer alhier gehouden sal zijn vertigtinge te doen aen zijne minderjarige voorkinderen.
06-11-1789 Ingewilligt huwelijkse geboden aan Arian Gerritsz Biersteeker, jongman met Cornelisje Willems Koning, weduwe beijde te Westgraftdijk zig met den anderen ten huwelijken staete zullende begeven om op drie eerstkoomende sondaagen in de gereformeerde kerk te Westgraftdijk te werden publijcq gemaakt.

Transcriptie: GeneaData  Datum: 24-08-2023.

Bron: RA Alkmaar – Graft Inv.nr.11

Het kopiëren (downloaden) van dit bestand is alleen toegestaan voor persoonlijk gebruik, maar verspreiding in welke vorm dan ook (commercieel of niet-commercieel) is uitdrukkelijk niet toegestaan. Als u gegevens uit deze transcriptie gebruikt voor genealogische of historische doeleinden, wordt een verwijzing naar deze transcriptie op prijs gesteld. Bij gebruikmaking van gegevens uit deze transcriptie ten behoeve van publikaties, in welke vorm dan ook moet een adequate bronvermelding naar deze transcriptie worden aangegeven.

Deze gegevens worden handmatig ingevoerd door vrijwilligers, mensen die ook wel eens een foutje kunnen maken. Het is dus altijd aan te bevelen de gegevens te controleren in de archieven.

Dit bericht is geplaatst in DTB. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *