Schermerhorn Huwelijken Civiel 1799-1811

Schermerhorn Trouwen Civiel 1772 – 1811

periode 1799 – 1811.

06-01-1799 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Cornelis Willemsz Vastwijk, jongman gebooren te Warder en te Oosthuijzen woonaghtig met Burgje Jans Rooden, jongedogter alhier gebooren en woonaghtig. Na dat betoog van drie onverhinderde huwelijkse gebooden van Oosthuijzen was ingekomen.
28-01-1799 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Cornelis Isaaksz Nap, weduwnaar gebooren te Grootschermer en alhier woonaghtig met Maadelena Elberts Olij, jongedochter gebooren en woonaghtig in de Heere Huijgowaart.
04-02-1799 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Aarijan Klaasz de Jong, jongman gebooren te Veenhuijzen met Maartje Dirks Hak, jongedogter gebooren te Grootschermer en beijde in de Schermeer onder de jurisdictie van Noordschermer woonaghtig.
17-02-1799 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Klaas Maartensz Otter, jongman gebooren en woonaghtig te Avenhorn met Bregtje Cornelis van ’t Wuijver, weduwe geboren te Grootschermer en in de Schermeer onder deze jurisdictie woonaghtig.
28-04-1799 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Gerrit Klaasz Koopman, jongman gebooren en woonaghtig in de Schermeer onder Noordschermer met Trijntje Alderts Blank, jongedogter gebooren en woonaghtig te Oostmijsen.
28-04-1799 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Willem Cornelisz de Groot, jongman gebooren in de Waart met Jannetje Willems Schuijtemaker, jongedogter gebooren onder de jurisdictie van Hoorn en beijde in de Schermeer onder Schermerhorn woonaghtig.
05-05-1799 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Cornelis Gerritsz Kooij, jongman gebooren in de Schermeer en aldaar onder deze jurisdictie woonaghtig met Neeltje Jans Koeman, jongedogter gebooren onder Schagen in Menigweer onder deze jurisdictie woonaghtig.
19-05-1799 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Pieter Jacobsz Houtkoper, jongman gebooren in de Schermeer met Jannetje Dirks Ellen, jongedogter gebooren in de Zijp en beijde in de Schermeer onder de jurisdictie van Noordschermer woonaghtig.
28-07-1799 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Jacob Hases, weduwnaar met Doortje Boorder, weduwe beijde aldaar gebooren en woonaghtig.
13-10-1799 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Tijs Maartensz Jonker, jongman gebooren en woonaghtig te Rustenburg onder de jurisdictie van Ursem met Aagtje Jacobs Bakker, jongedogter gebooren en woonaghtig in de Schermeer onder deze jurisdictie.
29-12-1799 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwdt Cornelis Nap, weduwnaar gebooren in de Schermeer met Trijntje Cornelis Aaij, jongedogter gebooren te Hensbroek en beijde in de Schermeer onder de jurisdictie van Noordschermer woonaghtig.
09-03-1800 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwdt Sijmon Klaasz Stammes, jongman gebooren in de Schermeer met Trijntje Jans Butter, jongedogter gebooren te Koedijk. Beijde in de Schermeer onder de jurisdictie van Schermerhorn woonaghtig.
27-04-1800 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Sijmon Lourisz Visser, jongman gebooren in de Beemster met Pietertje Jacobs van den Berg, jongedogter gebooren te Schermerhorn, beijde aldaar woonaghtig.
27-04-1800 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Hendrik Wiedijk, weduwnaar gebooren te Droonen in Pruijsen en in de Schermeer onder deze jurisdictie woonaghtig met Trijntje Abram Maakal, weduwe gebooren te Zuijdscharwoude en te Zuijdschermer woonaghtig.
11-05-1800 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Klaas Dirksz Wit, jongman gebooren te Schardam met Maartje Pieters Goet, jongedogter gebooren in de Schermeer en beijde aldaar onder deze jurisdictie woonaghtig.
18-05-1800 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Arijen Jansz de Waart, weduwnaar gebooren te Langedijk en alhier woonaghtig met Maartje Smit, weduwe gebooren in de Schermeer en aldaar onder deze jurisdictie woonaghtig.
18-05-1800 Zijn voor den Gerechte te Noordescjermer getrouwd Pieter Cornelisz Olij, jongman gebooren te Grootschermer met Trijntje Gerrits Duijts, jongedogter gebooren in de Schermeer en beijde alhier woonaghtig.
14-09-1800 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Cornelis Jacobsz Vink, jongman gebooren te Winkel met Antje Cornelis Ton, jongedogter alhier gebooren en beijde alhier woonaghtig.
21-09-1800 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Jan Fijburg, weduwnaar gebooren te Schooten met Jacoba van Dragonje, jongedogter gebooren te Sassenheijm en beijde aldaar woonaghtig.
12-10-1800 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Klaas Pietersz Bol, weduwnaar met Maartje Klaas Slijker, jongedogter beijde gebooren in de Schermeer en aldaar onder deze jurisdictie woonagtig.
09-11-1800 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Jan Koeman, weduwnaar gebooren te Zuijdscharwoud en in Menigweer onder deze jurisdictie woonaghtig met Antje Pieters Marees, weduwe gebooren te Schagen en in de Woude onder Akersloot woonaghtig.
07-12-1800 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Frans Schermeer, weduwnaar gebooren in de Schermeer en aldaar onder Noordschermer woonaghtig met Grietje Dirks Ellen, weduwe gebooren in de Zijp en in de Schermeer onder Schermerhorn woonaghtig.
01-02-1801 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Jan Wagenaar, jongman gebooren te Zutphen met Marijtje Harmens, jongedogter aldaar gebooren en beijde aldaar woonaghtig.
15-02-1801 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Klaas Dekker, weduwnaar gebooren te Ursem en Grietje Hulst, weduwe gebooren te Meetelen in Munsterland en beijde alhier woonaghtig.
15-02-1801 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Dirk Doornbos, jongman alhier gebooren en Trijntje Britsma, jongedogter gebooren in Westmijsen onder deze jurisdictie en beijde alhier woonaghtig.
22-03-1801 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Jacob Gerbrantsz Smit, jongman gebooren te Egmond op Zee en in de Schermeer onder deeze jurisdictie woonaghtig met Aafje Reijers Wognum, jongedogter gebooren en woonaghtig te Warmenhuijzen.
05-04-1801 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Arijan Jansz Houwen, jongman gebooren in de Beemster en alhier woonaghtig en Aagtje Jacobs Spruijt, jongedogter gebooren in de Schermeer en in de Beemster woonaghtig.
03-05-1801 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Harmannus Lohman, jongman gebooren te Brantlegt in het Graafschap Bantem en alhier woonaghtig en Sophia Kuijtenbrouwer, jongedogter gebooren te Oldensaal in Overijsel en woonaghtig in de Beemster.
03-05-1801 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Pieter Gerritsz Kooij, jongman en Geertje Jacobs Houtkoper, jongedogter beijde gebooren en woonaghtig in de Schermeer onder deese jurisdictie.
16-08-1801 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Jan Arijansz Smit, weduwnaar aldaar gebooren en woonaghtig en Hendrikje Teunis Mareelus, weduwe gebooren en woonaghtig te Graft.
20-09-1801 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Aarijan Aartsz Bol, weduwnaar gebooren in de Schermeer onder deze jurisdictie en aldaar woonaghtig en Antje Willems Hoek, jongedogter mede gebooren in de Schermeer en aldaar onder Ursem woonaghtig.
22-11-1801 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Klaas Arisz de Heer, jongman gebooren en woonaghtig te Zuijdschermer en Trijntje Dirks Schermer, jongedogter gebooren en woonaghtig in de Schermeer onder deese jurisdictie.
07-02-1802 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Jan Pietersz Droog, jongman gebooren in de Akerslooter Woude en in de Beemster woonaghtig en Jannetje Gerrits van ’t Hof, jongedogter gebooren in de Beemster en alhier woonaghtig.
07-02-1802 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Cornelis Dirksz Bakker, jongman gebooren te Schermerhorn met Neeltje Hendriks Groot, jongedogter gebooren te Zuijschermer en beijde aldaar woonaghtig.
25-04-1802 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Arijan Pietersz Kunst, jongman gebooren te Westgraftdijk en in de Schermeer onder deze jurisdictie woonaghtig met Trijntje Pieters Dobber, jongedogter gebooren in de Beets en in Westmijsen onder deeze ban woonaghtig.
02-05-1802 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Pieter Moorman, jongman gebooren te Hoorn en alhier woonaghtig met Antje Jans Keijzer, weduwe gebooren te Kwadijk en in de Beemster woonaghtig.
13-06-1802 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Abraham de Wolf, jongman te Warmenhuijzen en Maartje Jans Smit, jongedogter alhier gebooren, beijde alhier woonaghtig.
03-10-1802 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Evert Gerritsz Schaap, jongman gebooren in de Beemster en in de Schermeer onder deese jurisdictie woonaghtig en Aagtje Jacobs Rens, weduwe alhier gebooren en woonaghtig.
07-11-1802 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Cornelis Pietersz van Leeren alias Mol, jongman aldaar gebooren en woonaghtig en Vroutje Jacobs Noordwest, jongedogter gebooren en woonaghtig in de Schermeer onder de jurisdictie van Schermerhorn.
28-11-1802 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Dirk Willemsz de Vries, jongman gebooren te Hoorn en te Oterleek woonaghtig en Aafje Willems Laagwater, jongedogter gebooren en woonaghtig in Westmijsen onder deze jurisdictie.
05-12-1802 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Dirk Pietersz Peen, jongman en Aarjantje Everts Ningsen, jongedogter beijde alhier gebooren en woonaghtig.
30-01-1803 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Cornelis Arijansz Out, weduwnaar gebooren op de Goore en Maartje Cornelis Ursem, jongedogter gebooren te Opdam. Beijde in de Schermeer onder de juirisdictie van Noordschermer woonaghtig.
06-02-1803 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Dirk Klaasz Ammerongen, jongman gebooren te Nek en in de Beemster woonaghtig en Marijtje Harmens, weduwe aldaar gebooren en woonaghtig.
20-02-1803 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd  Gerrit Leijding, jongman gebooren op de Matte onder deze jurisdictie en Trijntje Jans, jongedogter gebooren te Noordeijnt onder Graft.
14-08-1803 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Frans Bink, weduwnaar gebooren en woonaghtig te Schermerhorn en Antje Bartels, jongedogter gebooren te Stavooren en mede alhier woonaghtig.
02-10-1803 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Jan Doornbos, jongman aldaar gebooren en Aafje Cornelis Keijzer, jongedogter gebooren in de Waart. Beijde in de Schermeer onder deze jurisdictie woonaghtig.
11-12-1803 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Jacob van der Meer, weduwnaar gebooren in de Beemster en alhier woonaghtig en Grietje Plugboer, weduwe gebooren en woonaghtig in de Schermeer onder de jurisdictie van Zuijdschermer.
15-01-1804 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Jan Swart, jongman gebooren te Hensbroek en in de Schermeer onder deze jurisdictie woonaghtig en Maartje Klaas Goed, jongedogter gebooren in de Waart onder Oterleek en in de Schermeer onder Ursem woonaghtig.
22-01-1804 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Gerrit Kleijmeer, jongman gebooren te Heijloo en Jannetje Houtkooper, jongedogter gebooren in de Schermeer onder deze jurisdictie en beijde aldaar woonaghtig.
22-04-1804 Zijn te Schermerhorn getrouwd Dirk Tromp, jongman gebooren te Schagen en Jannetje Hooijboer, jongedogter aldaar gebooren en beijde aldaar woonaghtig.
22-04-1804 Mede aldaar getrouwd Maarten Klaasz Stammes, jongman gebooren in de Schermeer en Neeltje Jans de Vries, jongedogter beijde in de Schermeer onder deze jurisdictie woonaghtig.
29-04-1804 Te Noordschermer getrouwd Cornelis Jansz Koeman, jongman gebooren te Valkoog en in Menigsweer onder deze ban woonaghtig en Aaltje Gerrits Kooij, jongedogter gebooren in de Schermeer en aldaar onder deze jurisdictie woonaghtig.
29-04-1804 Zijn voor het gemeentebestuur van Schermerhorn getrouwd Teuwes Beek, jongman gebooren in de Schermeer en in Westmijsen onder deze ban woonaghtig en Aafje de Geus, jongedogter gebooren en woonaghtig in de Schermeer onder deze jurisdictie.
27-05-1804 Zijn voor het gemeentebestuur van Schermerhorn getrouwd Jan Honig, weduwnaar gebooren op de Koog en Maartje Valens, weduwe aldaar gebooren en beijde alhier woonaghtig.
10-06-1804 Zijn voor het gemeentebestuur van Schermerhorn getrouwd Willem Kok, jongman gebooren te Eekse in Pruisen en Grietje Vishoven, weduwe gebooren in de Beemster, beide alhier woonaghtig.
30-09-1804 Zijn voor het gemeentebestuur van Schermerhorn getrouwd Jan Loen, weduwnaar aldaar gebooren en Weijntje Schaafs, jongedogter gebooren in de Beemster, beide alhier woonaghtig.
30-12-1804 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Cornelis Arjansz de Waart, jongman aldaar gebooren en Grietje Hendriks Houtlosser, jongedogter gebooren te Schellinghout, beijde te Schermerhorn woonaghtig.
24-02-1805 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwt Klaas Sijmonsz Stammes, weduwnaar gebooren te Zuijdscharwoud en in de Schermeer onder deze jurisdictie woonaghtig en Neeltje Simons Schagen, weduwe gebooren te Spierdijk en in de Schermeer onder Oterleek woonaghtig.
03-03-1805 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Aarjan Woutersz Koppen, jongman aldaar gebooren en in de Schermeer inder deese jurisdictie woonagtig en Grietje Jacobs Macaal, jongedogter gebooren en woonaghtig in de Schermeer onder Oterleek.
28-04-1805 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Ferdinant van Senden, jongman aldaar gebooren en woonaghtig en Geertje Wiedijk, jongedogter gebooren en woonaghtig in de Schermeer onder deze jurisdictie.
28-04-1805 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Pieter Jacobsz Bakker, jongman gebooren te Westgraftdijk en Geertje Jacobs Zijp, jongedogter gebooren in Westmijsen en beide in de Schermeer onder deze jurisdictie woonaghtig.
05-05-1805 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Jan Cornelis Haan, jongman gebooren in de Wijde Wormer en Trijntje Cornelis van Tiel, jongedogter gebooren in de Schermeer en beijde in gemelde Schermeer onder de jurisdictie van Noordschermer woonaghtig.
12-05-1805 Zijn voor den Gerechte te Noordscjermer getrouwd Jacob Jacobsz Houtkoper, jongman en Trijntje Cornelis Akkerman, jongedogter beijde gebooren in de Schermeer en aldaar onder Noordschermer woonaghtig.
19-05-1805 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Gerrit Slot Honigzaan, jongman alhier gebooren en woonaghtig en Anna Dirks Verwer, jongedogter gebooren en woonaghtig in de Rijp.
14-07-1805 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Jan Ariansz Out, jongman gebooren op de Goore en in de Schermeer onder Noordschermer woonaghtig en Neeltje Klaas Duijn, jongedogter gebooren in de Beemster en in Schermeer onder Schermerhorn woonaghtig.
01-12-1805 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Pieter Arisz Bakker, jongman gebooren en woonaghtig te Oudkarspel en Aagtje Simons Admiraal, weduwe gebooren in de Schermeer en aldaar onder deese jurisdictie woonaghtig.
29-12-1805 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwt Pieter Teunisz, jongman gebooren in de Beemster en alhier woonaghtig en Annatje Louris, jongedogter gebooren in Edam en in de Beemster woonaghtig.
12-01-1806 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Cornelis van Leeren, weduwnaar aldaar gebooren en woonaghtig en Antje Klaas Leegwater, jongedogter gebooren in de Rijp en te Ursem woonaghtig.
26-01-1806 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Pieter Jansz Smit, weduwnaar gebooren te Oosterblokker en in de Beemster woonaghtig en Antje Cornelis Langereijs, aldaar gebooren en woonaghtig,
24-02-1806 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Lambertus Jansz Temeijsen, jongman gebooren in Den Haag en te Hoorn woonaghtig en Leijtje Remmerts Jonker, jongedogter gebooren te Hoogwoud en alhier woonaghtig.
09-03-1806 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Hendrik Ariansz Smit, jongman en Maartje Simons Klaver, jongedogter beijde aldaar gebooren en woonaghtig.
27-04-1806 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Cornelis Graaf, jongman gebooren aan den Burg op Texel en te Ursem woonaghtig en Maaretje Woestenburg, jongedogter aldaar gebooren en woonaghtig.
27-04-1806 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Arijan Coster, weduwnaar gebooren in de Schermeer en te Noordeijnd onder Graft woonaghtig en Stijntje Dirks Koning, weduwe gebooren te Ursem en op de Matte onder deze ban woonaghtig.
04-05-1806 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Jacob Dirjsz van Baar, jongman en Lijsabet Gerrits van ’t Hof, jongedogter beide geboorenin de Beemster en alhier woonaghtig.
07-09-1806 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Simon Jacobsz Vlaanderen, jongman en Maartje Jans Olij, jongedogter beide gebooren in de Schermeer en aldaar onder deze jurisdictie woonaghtig.
04-01-1807 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Klaas Klaasz Kuijper, jongman en Aaltje Klaas van der Sluijs, jongedogter beide aldaar gebooren en woonaghtig.
15-02-1807 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Jan Nierip, gebooren en woonaghtig te Opdam en Hillegond Keizer, jongedogter gebooren in de Beemster en alhier woonaghtig.
15-02-1807 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Jacob Pietersz Haring, jongman alhier gebooren en woonaghtig en Maartje Jans Moolenaar, jongedogter gebooren en woonaghtig te Zuijdschermer.
20-09-1807 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Klaas Jansz Sinkeldam, jongman gebooren te Avenhorn en alhier woonaghtig en Maartje Cornelis Schaar, weduwe gebooren en woonachtig in de Beemster.
13-12-1807 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Pieter Pietersz Kollis, jongman alhier gebooren en woonachtig en Jiske Jans Isma, jongedogter gebooren te Hoorn en mede alhier woonachtig.
28-02-1808 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Jacob de Heer, weduwnaar gebooren te Zuidschermer en alhier woonachtig en Wijntje Brinkman, weduwe gebooren te Purmerend en te Zuidschermer woonachtig.
13-03-1808 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Simon Jansz Nierp, jongman gebooren en woonachtig te Abbekerk en Kuijditje Alberts Schuitemaker, jongedogter gebooren in Menigweer en alhier woonachtig.
20-03-1808 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Albert Langenberg, jongman gbooren te Driehuizen en in de Schermeer onder deze jurisdictie woonachtig en Maartje Sentoost, jongedogter gebooren te Steenwijk en alhier woonachtig.
20-03-1808 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Pieter Pietersz de Boer, weduwnaar gebooren in de Beemster en Geertje Jans Wiedijk, weduwe gebooren in de Schermeer en beijden aldaar onder deze banne woonachtig.
15-05-1808 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Arijan Woutersz Koppen, weduwnaar alhier gebooren en Saartje Jans de Boer, jongedogter gebooren te Bergen en beide in de Schermeer onder deze jurisdictie woonachtig.
19-06-1808 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Willem Jansz Honig, jongman alhier gebooren en Maartje Pieterts Kat, jongedogter gebooren te Wormer en beijde te Wormer woonachtig.
16-10-1808 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Klaas Kuijper, weduwnaar gebooren te Opperdoes en alhier woonachtig en Lijsabet Nap, weduwe gebooren en woonachtig te Zuidschermer.
30-10-1808 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Teunis Simonsz Klaver, jongman alhier gebooren en woonachtig en Grietje Jans Groen, jongedogter gebooren in de Schermeer en in de Heere Huigewaart woonachtig.
30-10-1808 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Albert Klaasz Beets, jongman gebooren te Oosthuizen en in de Schermeer onder deze jurisdictie woonachtig en Neeltje Jacobs Smit, jongedochter alhier gebooren en woonachtig.
15-01-1809 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Pieter Arijansz de geus, weduwnaar gebooren en woonachtig in de Schermeer onder de jurisdictie van Oterleek eb Antje Klaas Kuijper, jongedogter alhier gebooren en woonachtig.
02-04-1809 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Arijan Ariansz Luken, jongman en Trijntje Hendriks Kind, jongedogter beide gebooren in de Schermeer en aldaar onder deze jurisdictie woonachtig.
23-04-1809 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Luijtje Jansz Veen, jongman gebooren in de Heere Hugowaard en alhier woonachtig en Antje Simons Glas, jongedogter alhier gebooren en woonachtig.
23-04-1809 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Cornelis Jansz Prinsen, jongman gebooren en woonachtig te Avenhorn en Antje Jans Olij, jongedochter gebooren en woonachtig in de Schermeer onder deze jurisdictie.
30-04-1809 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Pieter Cornelisz Gleijnis, jongman gebooren in de Schermeer en Swaantje Jacobs Sant, jongedogter gebooren in de Beemster. Beiden in de Schermeer onder deze jurisdictie woonachtig.
07-05-1809 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Mattijs Willemsz Hoeken, jongman gebooren in de Beemster en alhier woonachtig en Trijntje Klaas Kleijn, jongedochter gebooren en woonachtig in de Beemster.
28-05-1809 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Cornelis Aarisz Bakker, jongman gebooren en woonachtig te Oudkarspel en Jannetje Dirks Ellen, weduwe gebooren in de Zijp en in de Schermeer onder deze jurisdictie woonachtig.
28-05-1809 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Rengert Pietersz Schreuder, jongman alhier gebooren en Geertje Klaas Coetsier, jongedogter gebooren te Benningbroek en beijde alhier woonachtig.
11-06-1809 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Pieter Cornelisz Olij, weduwnaar alhier gebooren en woonachtig en Antje Jacobs Aris, weduwe gebooren te Zuidschermer en alhier woonachtig.
11-06-1809 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Jan Maartensz Jonker, jongman geboren en woonachtig in de Heere Hugowaard en Antje Pieters Schreuder, jongedogter alhier gebooren en woonachtig.
02-07-1809 Zijn voor den Gerechte te Noordschermer getrouwd Krijn Hendriksz Bom, jongman gebooren te Zuidschermer en Maartje Dirks Bleeker, jongedogter gebooren te Avenhorn. Beide te Noordschermer woonachtig.
09-07-1809 Zijn voor den Gerechte te Schermerhorn getrouwd Dirk Pietersz Kolles, jongman aldaar gebooren en Maartje Jans Veen, jongedogter gebooren in de Heere Hugowaard en beijde alhier woonachtig.
10-09-1809 Zijn voor de Gerechte te Noordschermer getrouwd Jacob Isebrantsz van Zoonen, jongman gebooren in de Schermeer en Lijsabet Arisz Heertjes, jongedogter gebooren te Casterkum, en beide in de Schermeer onder deze jurisdictie woonagtig.
10-09-1809 Zijn voor den Gerechte van Noordschermer getrouwd Klaas Gerritsz Oostwoud, jongman gebooren te Hensbroek en Aagtje Isebrants van Zoonen, jongedogter gebooren in de Schermeer en beide in de Schermeer onder deze jurisdictie woonagtig.
10-09-1809 Zijn voor den Gerechte van Schermerhorn getrouwd Klaas Klaasz Kuijper Juniot, weduwnaar en Jannetje Pieters Peen, jongedogter beijde aldaar gebooren en woonachtig.
17-09-1809 Zijn voor den Gerechte van Noordschermer getrouwd Jacob Willemsz Hoek, jongman en Jannetje Jans Gelder, jongedogter beide gebooren in de Schermeer en aldaar onder deze jurisdictie woonachtig.
26-11-1809 Zijn voor den Gerechte van Noordschermer getrouwd Klaas Cornelisz Langereis, jongman aldaar gebooren en woonachtig en Trijntje Jacobs Aris, jongedogter gebooren in de Wieringer Waard en in de Zijp woonachtig.
28-01-1810 Zijn voor den Gerechte van Schermerhorn getrouwd Jan Barentsz Termaat, weduwnaar gebooren te Schermerhorn en in de Schermeer onder deze jurisdictie woonachtig en Guurtje Jans Leijen, weduwe gebooren te Aerleek en te Ursem woonachtig.
04-02-1810 Zijn voor den Gerechte van Schermerhorn getrouwd Gerrit Isebrantsz Bruijn, jongman gebooren en woonachtig te Schoorldam en Trijntje Cornelis Plas, jongedogter aldaar gebooren en woonachtig.
18-02-1810 Zijn voor den Gerechte van Schermerhorn getrouwd Cornelis Dirksz Buij, jongman en Antje Gerrits de Waart, jongedogter beide aldaar gebooren en in de Schermeer onder deze jurisdictie woonachtig.
15-04-1810 Zijn voor den Gerechte van Schermerhorn getrouwd Simon Gerritsz Duijts, jongman gebooren in de Schermeer en Grietje Joris Schuitemaker, jongedogter gebooren te Zuidschermer. Beide in de Schermeer onder deze jurisdictie woonachtig.
22-04-1810 Zijn voor den Gerechte van Schermerhorn getrouwd Jan Pietersz Haan, jongman gebooren en woonachtig in de Beemster en Aafje Simons Glas, jongedochter aldaar gebooren en woonachtig.
29-04-1810 Zijn voor den Gerechte van Schermerhorn getrouwd Simon Klaasz Duijn, jongman gebooren en woonachtig in de Schermeer onder deze jurisdictie en Aagje Jacobs Groot, jongedogter gebooren en woonachtig in de Wogmeer onder Opdam.
20-05-1810 Zijn voor den Gerechte van Schermerhorn getrouwd Pieter Sijvertsz Langenberg, jongman gebooren in de Schermeer en aldaar onder deze jurisdictie woonachtig en Marijtje Pieters Bink, jongedochter alhier gebooren en woonachtig.
29-07-1810 Zijn voor den Gerechte van Noorschermer getrouwd Teunis Schermer, weduwnaar gebooren in de Schermeer en aldaar onder deze jurisdictie woomachtig en Maartje Arends Over, weduwe gebooren in de Niedorp en in de Schermeer onder de jurisdictie van Akersloot woonachtig.
30-09-1810 Zijn voor den Gerechte van Schermerhorn getrouwd Pieter Jansz Olij, jongman gebooren te Oudendijk en woonachtig in de Beemster en Marijtje Jans Wiedijk, jongedogter gebooren en woonachtig in de Schermeer onder deze jurisdictie.
14-10-1810 Zijn voor den Gerechte van Schermerhorn getrouwd Klaas Klaasz Kuijper Junior weduwnaar aldaar gebooren en woonachtig en Elisabet Jans Kramer, jongedogter gebooren te Astendelft en mede alhier woonachtig.
18-11-1810 Zijn voor den Gerechte van Schermerhorn getrouwd Pieter Huijgsz Schellinger, jongman gebooren in de Beemster en in de Schermeer onder de jurisdictie van Ursem woonachtig en Grietje Teunis Kroon, jongedochter gebooren en woonachtig in Westmijsen onder deze banne.
18-11-1810 Zijn voor den Gerechte van Schermerhorn getrouwd Jan Jansz Keetman, jongman aldaar geboren en woonachtig en Aaltje Teunis Kroon, jongedogter gebooren en woonachtig in Westmijsen onder deze banne.
25-11-1810 Zijn voor den Gerechte van Schermerhorn getrouwd Cornelis Jacobsz Groot, jongman gebooren en woonachtig in de Wogmeer onder Opdam en Maartje Klaas Duijn, jongedogter gebooren en woonachtig in de Schermeer onder deze banne.
16-12-1810 Zijn voor den Gerechte van Noordschermer getrouwd Arjan Cornelisz Langereis, jongman alhier gebooren en woonachtig en Antje Cornelis Nap, jongedogter gebooren en woonachtig in de Schermeer onder deze banne.
16-12-1810 Zijn voor den Gerechte van Schermerhorn getrouwd Arend van den Berg, jongman geboren te Oosthuizen en te Purmerend woonachtig en Antje Dekker, jongedogter aldaar gebooren en woonachtig.
21-04-1811 Zijn voor den Maire en leden van het Gemeente Bestuur van Schermerhorn getrouwd Dirk Simonsz Glas, jongman en aldaar gebooren en woonachtig en Trijntje Cornelis Haan, jongedochter gebooren in de Weide Wormer en te Purmerland woonachtig.
28-04-1811 Zijn voor de Maire en leden van het Gemeente Bestuur van Schermerhorn getrouwd Pieter Jacobsz Nierip, jongman gebooren te Opdam en de Schermeer onder deze jurisdictie woonachtig en Engeltje Jans Bakker, jongedogter alhier gebooren en woonachtig.
05-05-1811 Zijn voor den Maire en leden van het Gemeente Bestuur van Noordschermer getrouwd Jan Jansz Dekker, meerderjarige jongman woonachtig in de Schermeer onder de ban van Akersloot, zoon van Jan Dekker en Lijsabet Verwaaij en Aaltje Willems Hoek, jongedogter oud 23 jaren, in de Schermeer onder deze jurisdictie woonachtig, dogter van Willem Hoek, overleden, en Neeltje Bankras.
12-05-1811 Zijn voor den Maire en leden van het Gemeente Bestuur van Schermerhorn getrouwd Jan Nat, jongman, oud 27 jaaren, gebooren en woonachtig in de Beemster, zoon van Jan Nat, overleden en van Maartje Peetoom en Nantje van der Meer, oud 21 jaaren, alhier gebooren en woonachtig, dogter van Pieter van der Meer en Jannetje Roosema.

Transcriptie: GeneaData  Datum: 23-02-2023

 

Bron: RA Alkmaar – Schermerhorn Inv.nr. 5

Het kopiëren (downloaden) van dit bestand is alleen toegestaan voor persoonlijk gebruik, maar verspreiding in welke vorm dan ook (commercieel of niet-commercieel) is uitdrukkelijk niet toegestaan. Als u gegevens uit deze transcriptie gebruikt voor genealogische of historische doeleinden, wordt een verwijzing naar deze transcriptie op prijs gesteld. Bij gebruikmaking van gegevens uit deze transcriptie ten behoeve van publikaties, in welke vorm dan ook moet een adequate bronvermelding naar deze transcriptie worden aangegeven.

Deze gegevens worden handmatig ingevoerd door vrijwilligers, mensen die ook wel eens een foutje kunnen maken. Het is dus altijd aan te bevelen de gegevens te controleren in de archieven.

 

Dit bericht is geplaatst in DTB. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *