Andijk Huwelijken Gereformeerd 1800-1807

Andijk – Huwelijken Gereformeerd 1761-1807.

Periode 1800-1807

12-01-1800 Getrouwt Jan Jansz Vriend, jonkman en Trijntje Pieters, jongedogter voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelven dage na te vooren hunne voorstellen driemaal gehad te hebben.
23-02-1800 Getrouwt Nanne Pietersz Waker, jongman en Jantje Pieters Zwagerman, jongedogter voor de muninicipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelven dage na te vooren hunne voorstellen 3 maal gehad te hebben.
13-04-1800 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk ten zelven dage te Andijk Pieter Barendsz Smit, jongman en Dieuwertje Frans, jongedogter na te voren hunne voostellen 3 maal gehad te hebben.
27-04-1800 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelven dage Pieter Cornelisz Man, jongman en Willempje Jans van Wijk, jongedogter ne te voren hunne voorstellen 3 maal gehad te hebben.
05-10-1800 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelven dage Cornelis Veen, weduwnaar en Grietje Best, jongedogter na te voren hunne voorstellen 3 maal gehad te hebben.
12-10-1800 Getrouwt voor de municipaliteit van Bovenkarspel en kerkelijk te Andijk ten zelven dage Klaas Swier, jongman en Dieuwertje Ellerbroek, jongedogter beijde onder Bovenkarspel na te voren hunne voorstellen driemaal gehad te hebben.
16-11-1800 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelven dage Nanne Nannesz Robberts, jongman en Aafje Cornelis Tentsz, jongedogter ne te voren hunne voorstellen driemaal gehad te hebben.
17-05-1801 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelven dage Jacob Jansz Mantel, jongman en Grietje Dirks Kooij, jongedogter, de eerste onder Bovenkarspel en de laaste onder Wervershoof behorende, na te voren hunne voorstellen driemaal gehad te hebben.
08-11-1801 Getrouwt voor de municipaliteit van Grotebroek en kerkelijk te Andijk ten zelven dage Pieter Jansz, jongman en Trijntje Pieters Jongejeugd, jongedogter beijde van Andijk na te voren hunne kerkelijke voorstellen driemaal gehad te hebben.
15-11-1801 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelve dage Klaas Jansz Mantel, jongman en Aafje Pieters Boeijer, jongedogter beijde van Andijk na hunne huwelijksche voorstellen driemaal gehad te hebben.
20-12-1801 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelven dage Sijmen Nannesz Boeijer, jongman en Jantje Klaas Piks, jongedogter beijde van Andijk na hunne huwelijksche voorstellen driemaal gehad te hebben.
20-01-1802 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek den 17 den januarij en kerkelijk te Andijk weegens ongesteldheijd van de bruijd den 20sten dito savonds, Jan Hendriksz Ligter, weduwnaar en Maartje Eekers, jongedogter beijde te Andijk na hunne huwelijksche voorstellen driemaal gehad te hebben.
29-01-1802 Getrouwt voor de municipaliteit ven Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelven dage Cornelis Buijsman, jongman en Jantje Jans Boeijen en Pieter de Vries, jongman en Lijsbeth Jeltes Smit, jongedogter ne te voren hunne huwelijksche voorstellen driemaal gehad te hebben.
07-02-1802 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelven dage Nanne Heertjesz Boon, jongman en Geertje Nannes Buijsman, jongedogter na te voren hunne huwelijksche voorstellen driemaal gehad te hebben.
14-02-1802 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelven dage Gerrit Entes Kleijer, jongman en Lumme Geerts, jongedogter beijde van Andijk na hunne huwelijksche voorstellen driemaal gehad te hebben.
21-02-1802 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelven dage Jacob Teunisse Mooij, jongman en Aagje Reijnderts Kooijman, jongedogter beijde van Andijk na hunne huwelijksche voorstellen driemaal gehad te hebben.
07-03-1802 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelven dage na hunne huwelijksche voorstellen driemaal gehad te hebben Pieter Jansz Molen, jongman en Aaltje Dirks beijde van Andijk.
11-04-1802 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelven dage Hessel Jansz Mooij, jongman en IJtje Jans Mantel, jongedogter beijde van Andijk na hunne huwelijksche voorstellen driemaal gehad te hebben.
30-05-1802 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelve dage Evert Gerritsz de Vries, jongman te Andijk en Lijsbeth Pieters, jongedogter te Broekerhaven na hunne huwelijksche voorstellen driemaal gehad te hebben.
27-06-1802 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelve dage Cornelis Smit, weduwnaar en Aaltje Singer, jongedogter beijde van Andijk na hunne voorstellen driemaal gehad te hebben.
20-02-1803 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelve dage Willem Jansz Krul, jongman en Trijntje Cornelis Tensen, jongedogter beide van Andijk na hunne voorstellen driemaal gehad te hebben.
13-03-1803 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelve dage Sijmon Jansz Mantel en Aafje Teunis Mooij, jongman en jongedogter beijde van Andijk na hunne voorstellen driemaal gehad te hebben.
20-03-1803 Getrouwt voor de municipaliteit van Bovencarspel en kerkelijk te Andijk ten zelven dage Jacob Ellerbroek, weduwnaar onder Grootebroek met Maartje Jans Tensz, weduwe onder Bovenkarspel na hunne voorstellen driemaal gehad te hebben.
17-04-1803 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelven dage Willem Jansz Groot, jongman en Maartje Jacobs Kooijman, jongedogter beijde te Andijk na hunne voorstellen driemaal gehad te hebben.
24-04-1803 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelve dage Nanne Sijmonsz Groot, weduwnaar met Geertje Pieters en Pieter Pietersz Groot, jongman met Grietje Jans Mantel, jongedogter alle van Andijk na hunne voorstellen driemaal gehad te hebben.
08-05-1803 Getrouwt voor de municipaliteit van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelve dage Jan Jacobsz Vlaar, jongman met Rensje Aarjens de Vries, jongedogter beijde van Andijk na hunne drie voorstellen te voren gehad te hebben.
17-07-1803 Getrouwt voor de municipaliteit van Wervershoof en kerkelijk te Andijk ten zelven dage Theunis Vlam, weduwnaar geboren te Haringkarspel en wonende te Andijk onder Grootebroek met Cornelisje Brouwer, jongedogter geboren en wonende te Wervershoof na onverhinderd hunne 3 huwelijksche voorstellen te voren gehad te hebben.
22-01-1804 Getrouwt voor de raad van Grootebroek en kerkelijk te Andijk ten zelven dagen Dirk Jansz Groen, jongman en Maartje Carstens Kok, jongedogter beide van Andijk na hunne 3 voorstellen te voren gehad te hebben.
29-01-1804 Getrouwt voor het gemeentebstuur van Lutjebroek en kerkelijk te Andijk ten zelve dage Jan Dirksz Best, jongman en Aafje Cornelis Vorst, jongedogter beijde van Andijk na hunne drie voorstellen te voren gehad te hebben.
05-02-1804 Getrouwt voor de raad van Grotebroek en kerkelijk te Andijk ten zelve dage Nanne Pietersz Kort, jongman met Trijntje Nannes Davids, jongedogter en Klaas Cornelisz Swiep, jongman en Trijntje Jans Dral, jongedogter alle van Andijk na hunne 3 voorstellen te voren gehad te hebben.
11-03-1804 Getrouwt voor de raad van Grotebroek en kerkelijk te Andijk ten zelven dage Jan Evertsz Brouwer, jongesel met Trijntje Teunis Dol, jongedogter beijde van Andijk na hunne 3 voorstellen te voren gehad te hebben.
25-03-1804 Getrouwt voor de raad van Grotebroek en kerkelijk te Andijk ten zelven dagen Aldert Breebaart, jongman met Aafje Gerrits Prins, jongedogter beide van Andijk na hunne 3 voorstellen te voren gehad te hebben.
24-02-1805 Den 24 februarij 1805 zijn door wethouderen getrouwt en na drie kerkelijke voorstellen ook door mij in den echt vereenigd Jan Pz. Brouwer, jongman met Pietertje Cornelis Man, jongedogter beide te Andijk alsmede Pieter Rietvink, jongman van Aardswoud met Grietje J. de Haas.
04-08-1805 Jan Klaasz Pik, jongman met Kaatje Alders de Wit, jongedogter beide alhier woonagtig.
10-02-1806 Doeije de Vries, jongman met Pietertje Jans Blokdijk, jongedogter
09-03-1806 N. M. Zwiep, jongman en A Hasselman beide hier woonagtig en Reindert Groen, jongman en Teetje Groen, beide hier wonende
18-05-1806 Dirk Broerse, jongman en Anaantje Evers Brouwer, jongedogter beide hier woonachtig
14-12-1806 Cornelis Pietersz Groot, jongman en Aafje Nannes Groot, jongedogter hier woonende
29-03-1807 Jan Willemsz Tensz, jongman en Maartje Nannes Groot, jongedogter
12-04-1807 Cornelis Nannesz Groot, jongman met Maartje Cornelis Heeres beide van Andijk.

Transcriptie: GeneaData. Datum: 04-07-2023

Bron: Westfries Archief Hoorn – Andijk Inv.nr. 7

Het kopiëren (downloaden) van dit bestand is alleen toegestaan voor persoonlijk gebruik, maar verspreiding in welke vorm dan ook (commercieel of niet-commercieel) is uitdrukkelijk niet toegestaan. Als u gegevens uit deze transcriptie gebruikt voor genealogische of historische doeleinden, wordt een verwijzing naar deze transcriptie op prijs gesteld. Bij gebruikmaking van gegevens uit deze transcriptie ten behoeve van publikaties, in welke vorm dan ook moet een adequate bronvermelding naar deze transcriptie worden aangegeven.

Deze gegevens worden handmatig ingevoerd door vrijwilligers, mensen die ook wel eens een foutje kunnen maken. Het is dus altijd aan te bevelen de gegevens te controleren in de archieven.

Dit bericht is geplaatst in DTB. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *